Haber Detay

Üstün’den ‘Etik Zindelik’ vurgusu

Üstün’den ‘Etik Zindelik’ vurgusu

23.05.2025

Whatsapp'da paylaş' Twitter'da paylaş Facebook'da paylaş
İZSU İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Yeni Bir Başlangıç: Etik ve Ahlaki Katarsis’ başlıklı seminerde konuşan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağatay Üstün, etik ve ahlâkın bireyin doğru ile yanlışı ayırt etme yetisiyle şekillenen bütüncül bir yapı olduğunu belirtti. Üstün, dünyanın etik zindelik oluşumuna ihtiyacı olduğunu vurguladı.
 
Kurum çalışanlarının mesleki ve kişisel gelişimlerine önem veren İZSU Genel Müdürlüğü, Etik Haftası etkinlikleri kapsamında Karabağlar Belediyesi Mobilya Akademi Konferans Salonunda düzenlediği ‘Yeni Bir Başlangıç: Etik ve Ahlaki Katarsis’ isimli seminerde, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağatay Üstün’ü ağırladı. İZSU Genel Müdürlüğü öncülüğünde; İZSU İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen bilimsel etkinlikte konuşan Üstün, etik, ahlak, erdem, değerler, ilke ve karakter kavramlarının hem birey hem de kamu kurum ve kuruluşlarındaki iş süreçlerindeki yeri ve önemine değindi. İZSU personelinin yoğun ilgi gösterdiği programda bireysel ve kurumsal etik değerlerin yeniden düşünülmesinin önemine dikkat çeken Üstün, ahlaki farkındalığın artırılması ile içsel dönüşüm üzerine değerlendirmelerde bulundu. Etik ilkelere sadakatin yalnızca kurallara uymakla sınırlı olmadığını vurgulayan Üstün, katarsis kavramı üzerinden ahlaki arınma ve yenilenmenin önemine değindi.
 
Doğru ile yanlışı ayırt etmek!
Etik ve ahlâkın bireyin doğru ile yanlışı ayırt etme yetisiyle şekillenen bütüncül bir yapı olduğunu açıklayan Üstün, katarsis yaklaşımında bilgilenmenin ve bilgilendirmenin, düzeni korumaya yönelik denetimin, takdir ve hoşgörünün, olumsuz örneklerde takılı kalmadan olumlu olanı çoğaltmanın önemli olduğunu söyledi. Sunumunda, dünyanın etik zindelik oluşumuna ihtiyacı bulunduğuna da işaret eden Üstün, bu doğrultuda olumlu rol modellerin benimsenmesi sayesinde bireysel yaklaşımların ve etik sorumluluğun kurumsal kültüre yansıdığını kaydetti. Seminerin ardından katılımlarından dolayı Prof. Dr. Çağatay Üstün’e teşekkür edildi.